Українська "молочка" виходить на ринок Євросоюзу - Павленко

Понеділок, 7 грудня 2015, 12:45

Українські виробники молочної продукції отримали доступ до ринків країни ЄС.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства аграрної політики на продовольства України.

"Україна отримала офіційну відповідь від європейців у питанні виходу молочних підприємств на ринок Євросоюзу. Європейська комісія прислала лист, в якому повідомляється, що 10 підприємств офіційно прийняті як ті, що пройшли аудит всередині країни. Якщо протягом місяця не буде коментарів від європейських країн, то 10 січня 2016 десять підприємств отримають доступ до європейського ринку", - цитує прес-служба міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка.

Міністр підкреслив, що отримання європейських сертифікаті якості стане значним кроком вперед у питанні відкриття нових ринків.

Їх отримання розширить експортний потенціал вітчизняного агросектор не тільки щодо ринків країн ЄС, а й щодо експорту до Азії та Африки.

"18 українських компаній вже отримали дозвіл на експорт продукції до Китаю – найбільшого партнера серед азійських країн", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна входить до світової десятки країн з експорту сільськогосподарської продукції до Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.