США почали випробування найбільшого есмінця ВМС країни

Фото
Вівторок, 8 грудня 2015, 09:47

Найбільший з коли-небудь побудованих для ВМС США есмінець вперше вирушив на ходові випробування через річку Кеннебек в штаті Мен у відкритий океан.

Про це повідомляє AFP.

Корабель "USS Zumwalt" вартістю $4,3 млрд є першим з нової серії надсучасних есмінців. Судно довжиною близько 180 метрів і вагою майже 15 тисяч тонн є найбільшим есмінцем флоту США.

Завдяки незвичній формі корпусу і палуби, корабель на радарах інших суден більше схожий на рибальський човен, ніж на військове судно.

Фото - twitter.com/navsea 

Очікується, що буде побудовано лише три кораблі класу "Zumwalt", через те, що Конгрес США значно скоротив фінансування початкових планів на будівництво 32 суден через збільшення витрат на корабель.

Корпус есмінця з похилими боковими елементами із радіопоглинаючих матеріалів виконаний із застосуванням "стелс"-технологій, яка в рази збільшує його скритність в порівнянні з іншими судами.

Фото - pressherald.com 

Крім того, на палубі розташовані дві 155-мм артилерійські установки і 30-мм зенітні автоматичні гармати. На есмінці планують встановити 20 універсальних пускових установок Mk-57 з ракетами класу "Томагавк", протичовнові ракети ASROC або зенітні ракети середньої дальності ESSM.

Фото - pressherald.com 
 

Есмінець оснащений новою силовою установкою, системою розподілу електроенергії та високотехнологічної програмно-апаратною начинкою, яка пов'язує воєдино практично всі системи на кораблі і дозволяє зменшити кількість членів екіпажу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.