Корупційний скандал в Іспанії: підозрюють депутата правлячої Народної партії

Середа, 9 грудня 2015, 14:01

В Іспанії спалахнув корупційний скандал, в якому фігурують посол Іспанії в Індії та депутат від правлячої Народної партії.

Як повідомляє El Mundo, антикорупційна прокуратура Іспанії підозрює посла Іспанії в Індії Густаво де Аристегу і депутата Педро Гомеса де ла Серну в тому, що вони отримували мільйонні "комісійні" в обмін на закордонні контракти.

За попередньою інформацією слідства, підозрювані протягом 2010-2014 років отримували від іспанських компаній 1-5% комісійних від суми закордонних контрактів, укладенню яких вони посприяли.

Зокрема, йдеться про два контракти для фірми Elecnor в Алжирі: на прокладання водопровідної системи в 2009 році на 250 млн євро, а також на будівництво трамвайного парку e 2013 році на 230 млн євро.

Наразі відомо, що ця компанія заплатила підозрюваним чиновникам принаймні 737 тис. євро комісійних, а також виплачувала щомісячну платню у розмірі 15 тис. євро на місяць. При цьому компанія має документальні докази здійснення таких проплат.

Самі політики відкидають звинувачення на свою адресу, запевняючи, що діяли законно, координуючи свою діяльність з конгресом депутатів. 

Відзначимо, що 20 грудня в Іспанії відбудуться загальні парламентські вибори. Лідером перегонів наразі є правляча Народна партія, але її відрив від конкурентів незначний, тому цей корупційний скандал може суттєво вплинути на результати виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: