В Іспанії призупинили передвиборчу кампанію через теракти у Франції

Понеділок, 16 листопада 2015, 12:14

В Іспанії через теракти у Франції тимчасово призупинена виборча кампанія до парламентських виборів, намічених на грудень. За даними уряду, один іспанський громадянин був убитий в Парижі.

Про це повідомляє EurActiv.

"Ми стикаємося не з війною релігій, а битвою між цивілізацією і варварством. Ми стоїмо разом з усіма демократами світу в обороні наших цінностей", - сказав прем'єр-міністр Маріано Рахой.

Іспанський уряд прийняв рішення зберегти поточний 4-й рівень загрози тероризму з підвищеним присутністю сил безпеки, але не військових, на залізничних вокзалах, в аеропортах, біля електростанцій, телекомунікаційних центрів та інших важливих об'єктів інфраструктури.

Четвертий рівень в Іспанії діє з тих пір, як в червні ісламісти скоїли теракти у Франції, Кувейті та Тунісі. У січні цього року рівень був підвищений до 3 (з п'яти можливих) після нападу в Парижі на редакцію Сharlie hebdo.

В Іспанії останній раз 4-й рівень загрози вводився після теракту ісламістів в Мадриді 11 березня 2004 року, в результаті якого загинули 192 людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: