Кемерон не збирається у відставку навіть після виходу Британії з ЄС

Неділя, 10 січня 2016, 16:53

Премʼєр-міністр Девід Кемерон сподівається на досягнення угоди з лідерами ЄС в лютому, що має дозволити йому досягнути позитивного результату на референдумі щодо членства Великої Британії в ЄС і повідомив про те, що не піде у відставку навіть у тому випадку, коли британці проголосують проти членства Сполученого Королівства у ЄС.

Про це він заявив в ефірі ВВС.

Прем'єр-міністр відзначив, що угода щодо реформування ЄС, на яку він розраховує в лютому дозволить йому переконати британців не виходити з Європейського Союзу.

Він також заявив, що залишатиметься на посаді прем'єр-міністра, навіть якщо його курс на збереження Британії у складі ЄС зазнає поразки.

 "Я залишуся прем'єром, навіть якщо за його підсумками Великобританія припинить членство в ЄС", - сказав Кемерон.

За словами британського прем'єра, політичне майбутнє залежить не від результату майбутнього плебісциту, а від здатності "провести це голосування". 

Кемерон вчергове підкреслив, що не вважає правильним вихід Британії з ЄС, проте пообіцяв зробити все для того, щоб будь-яка відповідь британців на референдумі була втілена у життя.

Відповідаючи на питання про можливість організації референдуму цього літа, Кемерон сказав: "Ось що я хотів би бачити - спочатку угода з ЄС в лютому, а потім референдум".

Видання нагадує, раніше повідомлялося про те, що проведення референдуму щодо членства Британії в ЄС можливе у кінці 2017-го року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон відзначив "хороший прогрес" на перемовинах про реформування ЄС.

Зазначимо, найбільш суперечливою серед вимог Британії, на яку не згодні в ЄС, є вимога обмеження міграції в рамках спільноти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.