У Швеції поліцію звинувачують у приховуванні нападів мігрантів на жінок

Понеділок, 11 січня 2016, 15:52

Шведська поліція приховувала інформацію про випадки домагань мігрантів до жінок і дівчат на молодіжному фестивалі We are Sthlm ("Ми – Стокгольм") влітку минулого року.

Про це повідомила шведська газета Dagens Nyheter, у розпорядженні якої опинилася внутрішня документація поліції за серпень 2015 року.

В документах стверджується, що під час одного з концертів молоді чоловіки використали натовп для сексуального домагання дівчат.

"Незважаючи на відносно невелику кількість учасників фестивалю, велика кількість дівчат була піддана сексуальному насильству", - написав один з поліцейських у рапорті.

За даними поліції, жертвами стали молоді жінки і дівчата, в тому числі навіть 11- та 12-річні. Відповідальність за напади поліція покладає передусім на вихідців з Афганістану.

Жертвами нападів стали близько 150 жінок. Кілька осіб було заарештовано, однак у жодному з випадків не дійшло до обвинувального висновку.

Поліцейські, з якими вдалося поспілкуватися виданню, на умовах анонімності визнали, що навмисно не надавали злочинам, скоєним мігрантами, розголосу. Таким чином, шведська влада не хоче, щоб статистика зростання злочинності серед іноземців була використана антиміграційною партією "Шведські демократи".

Прем’єр-міністр Швеції Стефен Льовен назвав дії поліції подвійною зрадою.

"По-перше, злочини не розслідувалися, по-друге, поліція навіть не інформувала про них", - заявив він.

"Поліція розслідує злочини і притягне винних до відповідальності. Але ніщо не може виправдати приховування проблеми: якщо вона є, ми маємо про неї знати", - сказав Льовен, якого цитує видання Svenska Dagbladet.

Фестиваль We are Sthlm проводиться щорічно, вхід на його заходи є безкоштовним.

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків, чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження, нападали на жінок та грабували їх.

Інформація про напади на жінок, пограбування та безлади, подібні до тих, що сталися у ніч на 1 січня у Кельні, надходила також зі Швейцарії, Австрії та Фінляндії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.