Ізраїль готується до подальших санкцій ЄС

Вівторок, 12 січня 2016, 10:39

Ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху побоюється, що ЄС може запровадити нові санкції проти поселень на Західному березі.

Про це повідомляє ізраїльська газета Haaretz.

У листопаді минулого року ЄС ввів рекомендації щодо маркування продукції з ізраїльських поселень на окупованих палестинських територіях.

Під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі наступного тижня очікується рішення про наступні дії щодо ізраїльсько-палестинської проблеми, але все ще не ясно, наскільки суворим воно буде.

Нагадаємо, Ізраїль припинив контакти з органами Європейського Союзу, залученими до мирних переговорів з палестинцями після того, як ЄС почав вимагають маркування експортної продукції ізраїльських поселень на Західному березі.

Як відомо, Євросоюз не визнає ізраїльської окупації Західного берега ріки Йордан, сектора Газа, Східного Єрусалима й Голанських висот, захоплених в 1967 році після війни на Близькому Сході.

В ЄС наголошують, що політика маркування спрямована на те, щоб розрізняти товари, вироблені в межах міжнародно визнаних кордонів Ізраїлю і зовні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.