Чеські депутати проти рішення ЄС маркувати товари з ізраїльських поселень

П'ятниця, 18 грудня 2015, 11:17

У Чехії нижня палата парламенту закликає уряд не застосовувати вимоги ЄС щодо маркування експортної продукції ізраїльських поселень на Західному березі ріки Йордан.

Про це повідомляє EUobserver.

Депутати від усіх урядових та опозиційних партій, за винятком Комуністичної партії, схвалили резолюцію, в якій ідеться, що рішення ЄС було прийнято "на ґрунті політичного позиціонування проти держави Ізраїль".

Франтішек Лодат, чеський депутат від консервативної партії TOP09, сказав, що етикетки викликають асоціацію з "позначенням єврейського народу під час Другої світової війни".

Чеське голосування пройшло через кілька днів після того, як Угорщина відмовилася від маркування ізраїльських товарів. 

Як відомо, Євросоюз не визнає ізраїльської окупації Західного берега ріки Йордан, сектора Газа, Східного Єрусалима й Голанських висот, захоплених в 1967 році після війни на Близькому Сході.

В ЄС наголошують, що політика маркування спрямована на те, щоб розрізняти товари, вироблені в межах міжнародно визнаних кордонів Ізраїлю і зовні.

Ізраїль припинив контакти з органами Європейського Союзу, залученими до мирних переговорів із палестинцями, після того, як ЄС почав вимагати маркування експортної продукції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: