В ЄС кажуть, що український бізнес не готується до вільної торгівлі

Понеділок, 23 листопада 2015, 13:07

Український бізнес не готується до вільної торгівлі з ЄС.

Про це заявив керівник Торгово-економічного відділу Представництва Європейського Союзу в Україні Ніколас Бердж  в інтерв'ю ВВС.

"Мене дещо турбує, що коли я розмовляю із представниками українського бізнесу, з'ясовується, що вони не розпочали робити ту роботу, що вже потрібна",  - зауважив він.

За його словами, зона вільної торгівлі складена таким чином, що "надає Україні часову "подушку", аби краще підготуватися до нових умов".

"Тоді як європейські тарифи знижуватимуться досить швидко, українські зобов’язання щодо зниження тарифів розтягнуті на триваліший час. У цьому асиметричність угоди. Учасники переговорів виділили галузі, де українські виробники потребували трохи тарифного захисту і більше часу, щоб призвичаїтися", - наголосив Бердж.

Загалом, за його словами, найбільш помітними зміни від запровадження ЗВТ стануть через декілька років.

"Сама ПВЗВТ передбачає від 7 до 10 років на запровадження, і тому найбільш кардинальні зміни відбудуться не 1 січня, а впродовж наступних кількох років", - наголосив Бердж.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримала ноту Ради ЄС про завершення всіх процедур для запуску ЗВТ з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: