Порошенко: Україна не торгуватиме санкціями проти РФ

Четвер, 14 січня 2016, 16:45

Україна наголошує на необхідності виконання всіх пунктів мінських угод і не збирається йти на поступки у питанні санкцій проти Росії.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час прес-конференції у Києві.

"Наша позиція наступна: є частина санкцій, які прив’язані до Криму, є частина санкцій, які прив’язані до Донбасу. Ми наголошуємо, що санкції не можуть бути зняті, поки всі пункті мінських угод не будуть імплементовані.

Жодних торгів тут не може бути. Починаючи від виведення військ і закінчуючи поверненням контролю над кордоном. Ні на які торги Україна не піде. Всі необхідні домовленості зафіксовані", - сказав Порошенко.

Президент відзначив, що мінські домовленості спрямовані на відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

"Дуже багато людей їх критикували, казали, що санкції не працюють… і що немає їх результату. Пройшов рік. Виявляється, результат є, виявляється, РФ платить високу ціну за порушення міжнародного права, анексію Криму і Донбасу. Виявляється, ми можемо захистити свої інтереси в сфері енергетики і в сфері торгівлі", - додав він.

Порошенко також підкреслив, що Україна потребує єдності Європейського союзу у питанні продовження санкцій.

"Кожен раз, коли треба продовжувати санкції, у нас ідуть постійні чутки, що 5, 6, 10 країн не підтримають санкції. На зустрічі у Брюсселі була дуже важка дискусія про кордон. Я казав: без повернення контролю над кордоном нічого не працює", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.