Могеріні: ЄС аплодує реформам в Україні

Понеділок, 18 січня 2016, 19:59

На думку високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні українська влада зробила неймовірну роботу щодо просування вперед процесу реформ.

Як повідомляє УНІАН, про це вона заявила по завершенню засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

Могеріні також наголошує на необхідності продвоження такої роботи і запевняє, що Європейський Союз готовий надавати підтримку і надалі.

"Ми підтвердили повну підтримку виконанню Мінських домовленостей. Але вперше ми сфокусувалися не тільки на Мінську, але на процесі реформ в Україні, особливо реформи судової системи, державного управління, децентралізації. Ми визнали неймовірну роботу, яку зробила українська влада за останні місяці, щоб просувати вперед порядок денний реформ дуже конктертними кроками", - сказала Могеріні.

Могеріні наголосила, що в ЄС "аплодували неймовірній роботі, яку зробила українська влада за останні місяці, щоб запровадити та почати виконувати реформи". "У цьому відношенні у нас немає сумнівів", - підкреслила вона.

У цьому зв'язку Високий представник зазначила, що ЄС повинен заохочувати та підтримувати цей процес, щоб він був сталим, "не замінюючи українську владу, уряд, президента, парламент, місцеву владу, але активно підтримуючи цей процес".

Високий представник також повідомила, що міністри закордонних справ країн ЄС поділяють оцінку стосовно того, що ця робота повинна продовжуватися, особливо після вступу в дію поглибленої та всеохоплюючої зони вільноі торгівлі. Також, за її словами, вони визнали необхідність "підтримувати українську владу краще скоординованим шляхом між ЄС та державами-членами, щоб гарантувати продовження виконання порядку денного реформ", зиски яких отримають всі українці.

Нагедаємо, раніше єврокомісар з питань юстиції Вєра Юрова під час дебатів Комітету іноземних справ Європарламенту заявила, що ЄС чекає на успішну та швидку імплементацію Україною прийнятого законодавства в сфері реформування сектору юстиції та боротьбі з корупцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.