Збиток від повеней у Великій Британії може досягати $3,3 млрд

Субота, 2 січня 2016, 11:46

Збиток економіці Великої Британії від недавніх повеней може становити від 1,6 до 2,2 млрд фунтів стерлінгів ($2,37-3,26 млрд).

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це пише Financial Times з посиланням на оцінку компанії PricewaterhouseCoopers.

Приблизно 1-1,2 млрд фунтів з цієї суми будуть покриті за рахунок страхових виплат, відзначають аналітики. Крім того, британський уряд пообіцяв направити 2,3 млрд фунтів на захист країни від повеней.

 

Нагадаємо, в результаті повеней, викликаних затяжними зливами в північній частині Великої Британії, більше 10 тис. будинків залишилися без світла, евакуйовано тисячі людей, закриті кілька мостів, один з них зруйнований. На допомогу рятувальникам кинуті військовослужбовці і добровольці.

Тим часом метеорологи говорять про наближення шторму Френк, який може посилити поточну ситуацію. В різних районах на півночі країни діє понад 100 попереджень про загрозу повені. За прогнозами BBC Weather, в окремих місцях може випасти до 120 мм опадів. Вночі швидкість поривів вітру досягала 130 км/ч.

Ситуація з повенями, які прем'єр-міністр Девід Кемерон охарактеризував як "безпрецедентні", викликала запеклу критику влади. Протягом останніх декількох років витрати на захист від повеней скорочувалися, і багато хто називають таку поведінку безрозсудним, оскільки екологи неодноразово попереджали про ймовірність зростання частоти стихійних лих через глобальне потепління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: