Главу поліції Естонії звинуватили в купівлі чобіт і навушників за держрахунок

Середа, 20 січня 2016, 14:24

Главу департаменту поліції і прикордонної охорони Естонії Ельмара Вахера звинуватили в розтраті державних коштів.

Про це повідомляє видання Delfi.

Згідно з наявними в розпорядженні голови спеціальної антикорупційної комісії Артура Тальвіка документів, Вахер витратив близько 400 євро на покупку похідних чобіт і навушників.

Через це Тальвік направив міністру внутрішніх справ Естонії Ханно Певкуру запит про можливе зловживання державними коштами в департаменті поліції і прикордонній охороні республіки.

"У нашому розпорядженні є документи про витрати, де написано, що Ельмар Вахер оплатив карткою департаменту в Талліннському аеропорту покупку навушників вартістю 299 євро і похідних чобіт вартістю 139,41 євро нібито для форми. Хоча покупка елементів форми проходить тільки шляхом державних закупівель", — заявив Тальвік.

Тальвік вимагає від глави МВС ініціювати звільнення чиновника, оскільки Вахер визнав здійснення покупок, але відмовився брати на себе відповідальність.

Департамент поліції і прикордонної охорони є найбільшим державним відомством Естонії — в ньому працюють близько 5 тисяч осіб. У його завдання входить підтримка громадської безпеки, боротьба з кримінальною злочинністю та охорона державного кордону республіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.