Дещиця: у Польщі немає біженців з України

Середа, 20 січня 2016, 15:16

Українці, що перебувають в Польщі, не біженці, а економічні мігранти.

Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця агенції РАР, повідомлення якої наводить Gazeta Wyborcza.

"Пані прем’єр говорила про біженців з України, але біженців з України в Польщі немає. Йдеться про людей, які приїжджають і мешкають в Польщі на законних підставах, працюють, навчаються, платять податки і певною мірою сприяють розвитку польської економіки", - сказав посол.

"Вони не є біженцями, не отримали такого статусу, а отже, і не отримують соціальну допомогу", - зазначив Дещиця.

Він додав, що минулого року польську візу отримали півмільйона українців, 65 тис. громадян отримали право на перебування.

"Враховуючи кількість віз, виданих у попередні роки, і прикордонний рух, підозрюю, що протягом року на теренах Польщі може перебувати до мільйона українців. Але це не біженці, іх слід називати економічними мігрантами", - наголосив посол.

Нагадаємо, 19 січня, виступаючи у Європарламенті, прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла "близько мільйона мігрантів з України".

Пізніше польські ЗМІ повідомили, що інформація про те, що до Польщі прибуло близько мільйона біженців з України, озвучена в Європарламенті Беатою Шидло, не відповідає дійсності.

Так, Gazeta Wyborcza з посиланням на дані Управління у справах іноземців написала, що протягом 2015 року статус біженця у Польщі отримали двоє громадян України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.