Кабмін ініціює розширення санкційного списку осіб та компаній з РФ

Середа, 20 січня 2016, 17:03

Кабінет міністрів України пропонує розширити перелік фізичних та юридичних осіб, щодо яких українська держава введе санкції.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду, повідомляє сайт Кабміну.

На засіданні виступив народний депутат фракції "Народного фронту" Сергій Висоцький із пропозицією розширити список фізичних та юридичних осіб РФ, щодо яких застосовуються санкції з боку України, та включити до цього переліку, зокрема, російського олігарха Костянтина Григоришина.

Яценюк нагадав, що минулого року уряд України вніс до парламенту закон про санкції, "і вперше за історію незалежної України у нас з'явився механізм введення санкцій".

"Тодішній парламент проголосував за цей законопроект. Уряд підготував свої пропозиції Раді національної безпеки і оборони, яка є органом, котрий відповідно до закону має право щодо введення санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб", - сказав Яценюк.

"Частина пропозицій уряду була підтримана, частина ні. Та цей список далі треба розширювати", - підкреслив він.

Яценюк також повідомив, що проти окремих осіб РФ вже порушені кримінальні провадження.

"Тому може статися так, що їм прийдеться надовго затриматися в Україні. І зараз це лежить виключно в компетенції правоохоронних органів. Там реальні кримінальні правопорушення. Вони крадуть гроші з бюджету, а потім фінансують в першу чергу антиукраїнські політичні сили і звітуються в ФСБ. Як, наприклад, робить громадянин Російської Федерації Григоришин, який "пасеться" на українському енергетичному секторі останні десять років", - сказав він.

Голова уряду також заявив, що Кабінет міністрів призупиняє закупівлю трансформаторів для "Укренерго" і "Центренерго" до моменту з’ясування  відповідності тендерних процедур вимогам чинного законодавства та принципам прозорих державних закупівель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.