На саміті НАТО у Варшаві Порошенко представить держпрограму реформування ЗСУ

Четвер, 21 січня 2016, 16:37

Президент України Петро Порошенко на Варшавському саміті НАТО в липні представить Державну програму реформування Збройних сил України.

Про це у штаб-квартирі Альянсу після засідання Військового комітету НАТО заявив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, повідомляє УНІАН.

За словами Муженка, зараз триває процес напрацювання Стратегічного оборонного бюлетеня, який буде взято за основу Державної програми реформування ЗСУ. Завершення роботи над ним очікується до кінця лютого.

"Програма планується для презентації президентом України на Варшавському саміті НАТО в липні цього року", - сказав Муженко.

Він також повідомив, що вже визначено головні напрямки та пріоритети реформування ЗСУ, про які також відповідним листом поінформовані і Військовий комітет Альянсу, і всі країни-члени НАТО.

"Ми отримали відповідну підтримку", - запевнив Муженко.

Він назвав чотири основних пріоритети реформування Генштабу. "Це питання оборонного планування та оперативного планування застосування ЗСУ, нарощування оперативних спроможностей, у тому числі, як елемент нарощування спроможностей, - підготовка наших військовослужбовців, наших підрозділів до виконання бойових завдань. Також розглядається логістичне забезпечення, у тому числі медичне забезпечення. Безумовним пріоритетом є створення сил спеціальних операцій", - зазначив Муженко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: