Протести в Молдові: опозиція пригрозила заблокувати рух транспорту в країні

Понеділок, 25 січня 2016, 08:02

Лідери опозиційних сил громадянської платформи "Гідність і правда", "Нашої партії" і Партії соціалістів погрожують нинійшній владі організувати блокування транспорту по всій країні у разі невиконання їхніх умов.

Як повідомляє Newsmaker, представники опозиції висунули владі ультиматум, пригрозивши блокуванням всіх національних трас, залізничного вокзалу і, можливо, аеропорту, у тому разі, якщо не будть виконанні умови протестувальників.

"Якщо протягом трьох днів вони не виконають вимоги до 16:00 четверга (28 січня), будуть заблоковані інші національні траси. Є варіант заблокувати 4-5 трас, залізну дорогу, аеропорт", — сказав лідер соціалістів Ігор Додон.

Відзначимо, вчора, 24 січня в Кишиневі пройшла багатотисячна акція протесту. 

На мітингу була прийнята резолюція з основними вимогами: відставка високопоставлених чиновників уряду, розпуск парламенту і проведення дострокових виборів не пізніше квітня 2016 року.

Після завершення мітингу на центральній площі протестувальники рушили колоною по місту і вирішили на деякий час заблокувати один з в'їздів до столиці Молдови.

Нагадаємо, у середу, 20 січня парламент Молдови підтримав кандидатуру Павла Філіпа на посаду прем'єр-міністра. Також було затверджено і склад уряду.

Парламент не став заслуховувати програму діяльності уряду і прийняв рішення про затвердження уряду без обговорення.

Під парламентом в цей час проходив мітинг проти обрання Філіпа прем’єром, який закінчився штурмом будівлі.

Детальніше про ситуацію в Молдові читайте у статті на ЄвроПравді: Чому ЄС вже програв у Молдові – репортаж з революційного Кишинева

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.