Російські виробники сталі бʼють на сполох через можливі санкції Туреччини

Понеділок, 25 січня 2016, 10:02

Туреччина вперше може відповісти на російські санкції, запроваджені майже два місяці тому.

Як пише російський "Коммерсантъ", зараз Туреччина готується затвердити антидемпінгові мита до 13,66% для російських металургів.

За інформацією видання, цей рівень значно вище, ніж турецькі серпневі розрахунки щодо імпорту прокату з РФ.

"Міністерство економіки Туреччини в п'ятницю 22 січня оприлюднило остаточні підсумки антидемпінгового розслідування щодо імпорту гарячекатаного прокату в країну, згідно з яким російські металурги отримували демпінгову маржу до 13,66%. Також демпінгова маржа, встановлена у металургів з Китаю, Словакії та Японії", – пише видання.

Відтак, на підставі цього звіту в лютому має бути ухвалене прийматися рішення про розмір антидемпінгових мит для російських експортерів сталі, які, як правило, повністю відповідають розміру нарахованої демпінгової маржі.

Співрозмовники "Коммерсантъ" впевнені, що заміна методології обумовлена напруженими політичними і економічними відносинами між Росією і Туреччиною після того, як наприкінці листопада турецькі військові збили російський Су-24.

При цьому, як відомо, поки що санкції щодо турецького бізнесу запровадила тільки Росія, Туреччина лише натякнула на можливість відповідних кроків.

"Якихось захисних заходів відносно російської продукції, крім металопрокату, поки не передбачається", - підтверджує джерело видання, знайомий з торговими переговорами країн. Проте російське видання підкреслює, що проти "найбільш дешевого і проблемного українського імпорту" Туреччина не збирається вживати антидемпінгових заходів.

Раніше повідомлялося, що Туреччина готується подати скарги на російські санкції у Світову організацію торгівлі (СОТ) і інші міжнародні інстанції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.