Німеччина реєструє лише кожного десятого мігранта - ЗМІ

Понеділок, 25 січня 2016, 12:52

Поліції Німеччини вдається реєструвати лише близько десяти відсотків мігрантів.  

Про це заявив голова німецької профспілки поліції (GdP) Райнер Вендт в інтерв'ю виданню The Huffington Post, пише Deutsche Welle.

"Зараз реєструють лише близько десяти відсотків біженців", - повідомив Вендт.

Він підкреслив, що поліції не вистачає часу і персоналу для реєстрації всіх мігрантів.

Також голова профспілки німецької поліції розкритикував заяву міністра внутрішніх справ Німеччини Томаса де Мезьєра про те, що від 100 до 200 біженцям щодня відмовляють у в'їзді в країну.

"На кордоні ми давно втратили контроль. Тепер, здається, втрата контролю відбулась і в міністерстві внутрішніх справ, якщо Томас де Мезьєр робить такі заяви", - наголосив Вендт.

Вендт наголосив, що деяких дійсно мігрантів не пропускають, в цьому випадку йдеться про тих, хто заявляє, що має намір дістатися скандинавських країн. Такі мігранти, після відмови наступного дня знову пробують в'їхати і зазвичай їм тоді вдається потрапити до Німеччини.

Видання також повідомило про те, що за офіційними даними федеральної поліції, кількість відмов у вʼїзді в Німеччину насправді нижча за цифри, озвучені міністром внутрішніх справ.

Так, з 14 вересня 2015 року кількість біженців, яких не пропустили в країну сягнула показника 7,2 тисячі чоловік. Таким чином, відмову у в'їзді отримують приблизно 80-150 осіб на день.

Водночас у документі йдеться про те, що, наприклад, 22 січня поліція зареєструвала тільки 700 з майже двох тисяч мігрантів, які прибули до ФРН.

Раніше повідомлялося, що Німеччина створить прикордонні центри для висилки мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: