Обмеження в Шенгені не вплинуть на безвізові плани щодо України - євродепутат

Середа, 27 січня 2016, 11:38

Нові заходи щодо посилення контролю при перетині національних кордонів всередині Шенгенської зони не вплинуть на процес ухвалення рішення про надання безвізового режиму для українців.

Про це у коментарі ЄвроПравді повідомив співглава Парламентского комітету асоціації Україна-ЄС, депутат Європарламенту Андрей Пленкович.

"Рішення про запровадження контролю, ухвалене деякими країнами Шенгенської зони, не повинно впливати на питання надання безвізового режиму для України", – сказав євродепутат.

Він також підкреслив, що питання візового режиму та прикордонного контролю не є взаємоповʼязаними.

"Питання візи і питання контролю - це два різні питання. Так, подорожуючи між Німеччиною і Францією, в усіх громадян перевіряються паспорти, в тому числі і громадян ЄС. Це стосується питань безпеки", – підкреслив Пленкович.

Євродепутат також підкреслив незмінність позиції Європарламенту щодо надання безвізового режиму українцям.

"Позиція Європейського парламенту в тому, що міграційна криза ніяким чином не повинна впливати на надання безвізового режиму для України. Найважливіше на сьогодні - це отримати законодавчу ініціативу від Європейської комісії. На даний момент не відомо про точну дату (ухвалення рішення ЄК), але усі запевняють, що це станеться найближчим часом", – додав він.

Як повідомлялося, канцлер Австрії Вернер Файман 16 січня заявив, що на території Австрії деякі правила Шенгенської угоди "тимчасово припиняються".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: