Канцлер Австрії: майбутнє Шенгену під питанням

Неділя, 17 січня 2016, 12:47

Канцлер Австрії Вернер Файман виступив з різкими заявами щодо посилення міграційної політики його країни.

Так, в інтервʼю виданню Оsterreich, він повідомив про те, що на території Австрії деякі правила Шенгенської угоди "тимчасово припиняються" і поставив під сумнів майбутнє Шенгенської зони.

Він, зокрема, заявив про те, проблем из контролем потоку мігрантів ставлять під сумнів майбутнє Шенгену.

"Якщо Євросоюз не зможе захистити зовнішні кордони, то під питанням виявляється майбутнє Шенгену загалом. Кожна країна має сама подбати про безпку власних кордонів", - додав канцлер Австрії.

Файман повідовив про те, Австрія віднині, як і Німеччина буде посилено контролювати потік біженців на кордоні.

"Як і Німеччина, ми будемо посилено контролювати наш кордон і завертати біженців, - сказав він. - Кожен, хто до нас приїжджає, повинен проходити через посилену перевірку", - відзначив він.

Канцлер Австрії підкреслив, що дію шенгенських правил в Австрії потрібно "тимчасово припинити":

За його словами, "тим, у кого немає права на отримання статусу біженця або зовсім не подає заяву на отримання притулку, буде відмовлено у віʼїзді до країни".

Він також прокоментував призначення керівником австрійської поліції Ханса Петера Доскозіла. Канацлер Австрії вважає, що новопризанченик головний поліцейськи Австрії зможе "швидко навести лад на кордоні".

Раніше повідомлялося, що поліція Австрії повідомила, що протягом останніх 20 днів з країни через брехню про національність вислали близько 3000 мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.