В Туреччині загинуло 3 військових внаслідок сутичок з курдами

Середа, 27 січня 2016, 13:56

Троє військових загинуло та троє було поранено внаслідок збройних зіткнень з курдськими бойовиками в південно-східній провінції Туреччини Діярбакир.

Про це повідомляє Daily Sabah з посиланням на збройні сили країни.

Як зазначає видання, терористи підірвали саморобний вибуховий пристрій в той час, коли військові проводили операцію в цьому районі.

Чотири солдати були важко поранені в результаті вибуху;  три з них померли у лікарні. Один військовий наразі продовжує залишатися в критичному стані.

Між тим, збройні сили Туреччини заявили про ліквідацію 20 терористів  в округах Силопі і Джизре в рамках антитерористичної операції, проведеної у вівторок.

Нагадаємо, Туреччина почала бомбити позиції забороненої Робітничої партії Курдистану на півночі Іраку 24 липня після серії нападів і вбивств працівників поліції, в яких влада звинуватила курдських бойовиків.

Наразі в містах Силопі і Джизре в провінції Ширнак, а також в районі Діярбакир наближається до завершення спецоперація проти військ забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану, яка розпочалася в грудні минулого року.

В населених пунктах було запроваджено комендантську годину, а до операції залучено понад 10 тисяч поліцейських та військовослужбовців за підтримки танків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.