Сирійська опозиція ставить нові умови для мирних переговорів

Середа, 27 січня 2016, 16:38

Опозиційна сирійська коаліція, відома як Вищий переговорний комітет, заявляє про необхідність реалізації справжнього поліпшення ситуації на місцях перед початком переговорного процесу в Женеві.

Про це повідомляє Associated Press.

Одна з найбільших опозиційних сторін в сирійській війні вказує на малоймовірність присутності на переговорах, які мають розпочатися в п’ятницю, та їхнє швидке завершення.

Наразі очікування щодо якихось проривів від переговорів дуже низькі, а спеспредставник ООН Стеффан де Містура назвав їх початком затяжного процесу консультацій між різними сторонами конфлікту, а не реальними мирними переговорами між ворогуючими сторонами.

Халед Насер, член сирійської Національної коаліції - однієї з головних опозиційних груп у комітеті - повідомив у середу, що він вважає переговори з обмеженими амбіціями "витрачанням часу".

"П'ятниця ніколи не була початком переговорів. Де Містура сказав, що це для консультацій і дискусій.... Ми не хочемо витрачати час на консультації і обговорення", - сказав він.

Як повідомлялося, Туреччина погрожує не брати участь у дипломатичних зустрічах, якщо курдська опозиційна партія "Демократичний союз" (PYD) з Сирії стане учасником переговорів.

В то же час, глава МЗС РФ Сергій Лавров наполягав на тому, що переговори по Сирії за підтримки ООН не будуть успішним, якщо на них не запросять представників курдів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.