Гаага розпочне розслідування злочинів у Південній Осетії в 2008 році

Середа, 27 січня 2016, 17:20

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі вирішив розпочати розслідування злочинів, які відбулися в Південній Осетії в 2008 році.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МКС.

"27 січня 2016 року, палата попереднього провадження  Міжнародного кримінального суду (МКС) уповноважила прокурора порушити розслідування злочинів, що підпадають під юрисдикцію МКС, імовірно здійснених в і навколо Південної Осетії, Грузія, між 1 липня і 10 жовтня 2008 року", - йдеться в заяві.

Як відзначає суд, мова йде про військові злочини та злочини проти людяності.

"Вивчивши запит і допоміжні матеріали, палата прийшла до висновку, що є розумні підстави вважати, що злочини в межах юрисдикції Міжнародного кримінального суду, були здійснені в Грузії", - зазначено в повідомленні.

"До таких злочинів належать злочини проти людяності, вбивства, насильницьке переміщення населення і переслідування, і військові злочини, такі як напади на цивільне населення, умисні вбивства, умисні напади на миротворців, знищення майна і мародерство, імовірно здійснені в контексті міжнародного збройного конфлікту між 1 липня і 10 жовтня 2008 року", - наголошує МКС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі Фату Бенсуда звернулася за дозволом розпочати розслідування з приводу можливих військових злочинів, скоєних сторонами російсько-грузинського конфлікту 2008 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.