В Австралії прихильник ІДІЛ планував теракт з використанням кенгуру

Четвер, 28 січня 2016, 11:05

Девʼятнадцятирічного австралійця Севдета Бесима підозрюють у тому, що він планував здійснити теракт в імʼя ІДІЛ, заклавши вибухівку в "сумку" кенгуру.

Про це пише Independent.

За інформацією видання, суд підозрює 19-річного Севдета Бесима у тому, що вони готували дивний теракт, який мав стати частиною великого терористичного акту в Мельбурні в День АНЗАКУ (День Австралійсько-новозеландського армійського корпусу – національне свято Австралії та Нової Зеландії на честь ветеранів та загиблих у військових конфліктах австралійців та новозеландців).

Слідство встановило, що Бесим збирався прив'язати до тварини вибухівку, намалювати на її шкірі символіку терористичного угруповання "Ісламська держава", випустити його поруч з поліцейськими і підірвати.

Слідчі стверджують, що Бесим планував злочин, опинившись під впливом пропаганди ІДІЛ.

Відзначимо, що Бесим був заарештований 18 квітня минулого року в ході антитерористичної операції, проведеної поліцією в південних передмістях Мельбурна.

Тоді під підозру потрапили п'ятеро людей, двоє з яких, за даними правоохоронних органів, планували здійснити теракти в День АНЗАКУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.