Грибаускайте: не можна жертвувати своїми людьми в ім'я нелегалів

Четвер, 28 січня 2016, 20:56

Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що Європа затягнула з рішеннями по біженцям.

Про це повідомляє Delfi.

"Минулий рік був таким, коли треба було приймати рішення. Європа затягла. Сперечаючись про те, хто більше проєвропейський і більш солідарний, ми вчасно не прийняли рішення, і не здійснили їх, але, врешті-решт, рішення були прийняті", - сказала Грибаускайте.

На її думку, якщо у приїжджої людини немає документів - вона не може отримати притулок, а якщо не хоче реєструватися, то не повинна отримувати права і гарантії.

"Про нелегальну міграцію годі й говорити. Немає документів - немає притулку, немає реєстрації - немає ніяких прав і гарантій. Такі принципи повинні здійснюватися, вони законні, коректні. Приїжджі в Європі повинні дотримуватися цих вимог, тому треба почати з охорони зовнішніх кордонів, здійснення всіх рішень", - сказала Грибаускайте.

"Не можна жертвувати своїми людьми в ім'я тих, хто приїжджає без документів, невідомо звідки, і не хоче співпрацювати, інтегруватися, не дотримується наших законів, вчиняє злочинні діяння. Мабуть, доведеться посилювати контроль", - підкреслила президент Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: