Ле Пен заявила про "смерть Шенгену" і висловила надію на розпад ЄС

П'ятниця, 29 січня 2016, 13:03

В Мілані відбувся перший з’їзд правої політичної групи Європарламенту "Європа націй і свобод" за участі делегатів з 8 країн.

Про це повідомляє видання Il Sole 24 ore.

Господарем зустрічі під гаслом "Вільніші, сильніші – інша Європа можлива" був лідер правої партії Італії "Ліга Півночі" Маттео Сальвіні.

Присутня на з’їзді лідер Національного фронту Франції Марін Ле Пен, відома своїми пропутінськими симпатіями, заявила, що нарешті "Шенген помер" і висловила сподівання, що ЄС теж скоро розпадеться.

За її словами, масова міграція призводить лише до зубожіння європейських народів і до втрати ними своєї цивілізованості.

Лідер італійських націоналістів назвав потік мігрантів до Європи "організованим актом заради отримання нових рабів" на службі і закликав посилити прикордонний контроль.

"Те, що Швеція вирішила вислати 80 тисяч прохачів притулку означає що Шенгену прийшов кінець", - сказав Сальвіні.

На зустрічі було представлено план "союзу проти європейського проекту", який передбачає повернення національного суверенітету і відновлення прикордонного контролю. Також націоналісти підтримали зменшення кількості спільних правил і інституцій і відмову від євро.

Як повідомляється, під будинком, де відбувався з’їзд націоналістів, проходила акція лівих за участі кількох сотень активістів, яких Сальвіні назвав "червоними нацистами".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.