ЄС намагається ізолювати Грецію - МЗС

П'ятниця, 29 січня 2016, 13:57

МЗС Греції звинуватив Європейську комісію у спробі ізолювати країну.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Греції Нікос Ксідакіс в інтерв'ю EurActiv.

За словами чиновника, новий звіт, в якому оцінюється дотримання Грецією правил Шенгену, є політизованим.

Як відомо, у звіті йдеться про те, що Греція "серйозно не дотримується своїх обов'язків щодо охорони зовнішніх кордонів Шенгену". Також в документів йшла мова про можливість відновлення прикордонного контролю між Грецією та іншими країнами Шенгенської зони.

"Ми вважаємо неконструктивною спробу ізолювати державу-члена ЄС на комунікаційному рівні", - наголосив заступник міністра, коментуючи звіт.

"Грецький уряд заявляє, що криза з біженцями не можуть бути вирішена за умови, що ЄС буде розділений, а країни-партнери звинувачуватимуть один одного. Греція не спричиняла кризу з біженцями, вона її отримала", - додав він.

"Греція наполегливо трудиться, щоб виконати свої зобов'язання, оскільки в країні вже протягом шести років складне фінансове становище, вона перебуває під наглядом європейських механізмів, в умовах продовження рецесії і безробіття. Греція перевершує себе. Ми очікуємо, що усі партнери робитимуть те ж саме", - підкреслив Ксідакіс.

Нагадаємо, у проекті доповіді Шенгенської оцінки щодо Греції йдеться про те, що країна нехтує зобов'язаннями щодо контролю на кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: