Біженці мають виїхати з Німеччини після закінчення війни в Сирії та Іраку – Меркель

Субота, 30 січня 2016, 15:36

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що мігранти з країн Близького Сходу мають повернутися додому після того, як нестабільність і війна в їхніх країнах закінчиться.

Про це вона заявила на зустрічі з активом партій ХДС і ХСС у Захдіній Померанії (земля Мекленбург – Передня Померанія), пише Reuters.

Меркель заявила, що, приймаючи біженців, Німеччина має підкреслити, що у них (біженців) є тільки тимчасовий дозвіл на перебування на території Німеччини.

"...Ми повинні сказати людям: це (притулок в Німеччині) тимчасово і ми очікуємо, що після встановлення миру в Сирії та перемоги над ІДІЛ в Іраку ви повернетеся на батьківщину з новими знаннями", - сказала вона.

Меркель також нагадала, що 70 відсотків біженців, які втекли в Німеччину від війни в колишній Югославії в 1990-х роках повернулися на батьківщину.

Таким чином глава німецького уряду відреагувала на заяву Горста Зеегофера, лідера ХСС, який почав погрожувати судом її уряду у тому випадку, якщо не будуть виконані його вимоги щодо зменшення потоку біженців до ФРН.

Раніше повідомлялося, що влада Німеччини оголосила про посилення правил надання притулку для того, щоб зменшити потік біженців до країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.