Рада ЄС опублікувала відео про переваги ЗВТ для України

Понеділок, 4 січня 2016, 17:26

Рада ЄС опублікувала відеоролик про деякі переваги, які отримала Україна від зони вільної торгівлі з ЄС, що почала діяти з 1 січня.

На твіттер-акаунті Ради розміщено англомовну версію ролика; в представництві ЄС "Європейській правді" надали україномовне відео.

"Глибока та всеосяжна зона вільної торгівлі буде поступово знижувати імпортні тарифи між ЄС і Україною. Це піде на користь торговельним відносинам і матиме позитивний вплив на експорт для обох партнерів", - наголошується в повідомленні.

У відеосюжеті наводяться приклади товарів, як мають стати дешевшими для споживача через зменшення мит. Так, тарифи на макаронні вироби зменшаться з 10-20% до 0% ( залежно від категорій), мита на сири з ЄС знизяться з 10% до 0% у наступні 5-6 років.

Також очікується зменшення мит на оливки (з 10% до 0%) та "помітне" подешевшення деяких фруктів і овочей, вироблених не в Україні.

"В цілому Україна і ЄС усунуть 99,1% та 98,1% мит у торговельному обігу", - йдеться у відео.

Як повідомлялося, 1 січня 2016 року розпочалося тимчасове застосування торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Угода про асоціацію Україна-ЄС передбачає не лише обнуління митних ставок у двосторонній торгівлі – Україна також має провадити європейські технічні стандарти, фітосанітарні правила, інші регуляції, що стосуються безпечності промислової та харчової продукції.

Про початок виконання торговельної частини Угоди читайте також у статті на ЄвроПравді "Україна та ЄС офіційно розпочали вільну торгівлю. Що це означає?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.