Поліцію Німеччини просять не афішувати злочини, вчинені біженцями - ЗМІ

Субота, 9 січня 2016, 11:06

Після нападів біженців на жінок в Кельні, поліцейські Німеччини отримали вказівку від вищого керівництва не розголошувати злочини, які здійснюються мігрантами.

Про це повідомляє Bild з посиланням на високопоставленого чиновника у Франкфурті-на-Майні.

"Коли мова йде про злочини, вчинені особами з іноземним громадянством, які зареєстровані в центрах для біженців, ми відкладаємо одразу їх в сторону", - відзначив представник правоохоронних органів.

"Є суворі інструкції від вищого керівництва не повідомляти про злочини, здійснені біженцями. Тільки на прямі запити від ЗМІ щодо таких атак можна відповідати", - зауважив він.

Як відзначив в коментарі представник МВС Гессена Майкл Шейх, представники прес-служби відомства були попереджені про те, що негативна інформація щодо біженців може бути використана правими радикалами для нападу на тих, кому дійсно потрібен притулок та захист.

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків,  чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження оточили, напали та пограбували жінок.

Поліція почала розслідування відносно 16 чоловіків північноафриканського походження, які можуть бути причетні до нападів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: