Звільнений польський продюсер відмовився від роботи в Росії

Понеділок, 1 лютого 2016, 16:24

Продюсер Марек Чункевич, якого звільнили з польського каналу TVP після вибачень перед міністром культури РФ Володимиром Мединським, відмовився від пропозиції працювати в Росії.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на міністерство культури РФ.

"Я завжди намагався зблизити наші країни, знайти нитку взаєморозуміння. Тому зараз я не можу бути причиною конфлікту. При такій великій напруженості слід відкинути особисті справи", — написав Чункевич в листі до міністерства культури РФ.

Він також попросив передати подяку друзям з російських редакцій і телеканалів, які хотіли б, щоб він був разом з ними.

" Насправді, разом ми могли б багато чого зробити для зближення Польщі та Росії. Однак я не можу отримувати гроші російського платника податків. Це було б нечесно. За дружбу не платять. Я не міг би говорити вам про важкі й гіркі питання, тому що не кусають руку, яка годує. Я волію жити скромніше, тихіше, зате гідно і завжди говорити правду", — зазначив Чункевич.

Нагадаємо, польський канал TVP звільнив продюсера Марека Чункевича, після того як він вибачився перед міністром культури Росії Володимиром Мединським за поведінку ведучої Марії Пшеломєц.

Журналістка, зокрема, заявила міністру, що генерал Черняховський, проти знесення пам’ятників якому виступає РФ, вбив її дідуся, віддавши наказ про його арешт. При цьому вона не дала можливості відповісти російському міністру на це, заявивши, що програма добігла кінця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.