ЄС призупинить переселення частини мігрантів до Австрії

Середа, 10 лютого 2016, 13:16

Європейська комісія рекомендуватиме призупинити переселення частини мігрантів до Австрії, щоб зменшити потік мігрантів до країни.

Про це повідомляє Reuters.

"Європейська комісія буде рекомендувати зменшити на третину кількість мігрантів, які мають переселити до Австрії в рамках плану ЄС по розподілу мігрантів, які прибувають до Європи", – йдеться у повідомленні.

Таким чином ЄК відреагувала на прохання уряду Австрії посприяти зменшенню потоку мігрантів до країни для того, щоб Австрія знайшла можливості і час для вирішення нагальних проблем з мігрантами.

"Австрія в грудні звернулася до комісії з проханням тимчасово призупинити переїзд мігрантів до Австрії. Таким чином ми отримали позитивну відповідь," – цитує агенція прес-секретаря австрійського міністерства внутрішніх справ.

Він додав, прийняте в середу рішення буде означати, що Австрії є додатковий рік для того, щоб облаштувати тих мігрантів, які вже прибули до країни.

Як відомо, минулого року Австрія прийняла 90 тис. мігрантів, в той час, як в бюджеті країни були закладені кошти на прийняття 35 тис. мігрантів.

Нагадаємо, Австрія офіційно обмежила кількість біженців, яких прийматиме - у 2016 році країна зможе прийняти 37 500 осіб, що клопочуть про надання притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.