Німеччина та Австрія закликали Грецію посилити охорону кордонів ЄС

Понеділок, 25 січня 2016, 15:26

На тлі міграційної кризи в Європі Німеччина і Австрія посилюють тиск на Грецію з метою змусити її ефективніше охороняти зовнішні кордони Євросоюзу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Нам потрібно вже в найближчі тижні домогтися стабільного і відчутного зниження припливу біженців. Євросоюз повинен чинити тиск на Грецію, щоб змусити її виконати свою домашню роботу. Наш час закінчується", - заявив міністр внутрішніх справ ФРН Томас Де Мезьєр на відкритті конференції глав МВС країн ЄС в Амстердамі.

Глава МВС Австрії Йоганна Мікль-Ляйтнер, виступаючи з промовою на конференції в Амстердамі, назвала міфом твердження про те, що грецько-турецький кордон нібито неможливо ефективно охороняти.

"Греція володіє одними з найбільших військово-морських сил в Європі", - зазначила вона, закликавши Грецію перевести свої ВМС під цивільне управління і задіяти їх для охорони кордону.

Міністр попередила, що якщо цей кордон не охороняти, то зовнішній кордон  Шенгенської зони переміститься в напрямку Центральної Європи.

Раніше глава МВС Австрії Йоганни Мікль-Ляйтнер пригрозила Греції виключенням з Шенгену через її незадовільні заходи у врегулюванні міграційної кризи.

Однак єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос заявив, що Грецію не виключать з Шенгенської зони, навіть якщо їй не вдасть ефективно впоратися з потоком біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: