Українська місія при НАТО: очікуємо посилення східного флангу Альянсу в Європі

Середа, 10 лютого 2016, 14:50

Місія України при НАТО очікує від Альянсу забезпечення східного флангу в Європі.

Про це повідомив в.о. керівника місії України при НАТО Єгор Божок, передає УНІАН.

"Від сьогоднішньої зустрічі міністрів оборони країн - членів Альянсу я особисто очікую рішень щодо максимального нарощування сил і засобів для стримування агресії зі сходу, максимального нарощування сил і засобів для забезпечення безпеки східного флангу НАТО, оскільки я вважаю Україну елементом східного флангу НАТО де-факто", - сказав Божок.

Коментуючи готовість України стати членом НАТО, Божок відзначив, що "у практичній площині Україна ще не готова, але Україна почала підготовку для цього".

Дипломат також звернув увагу на те, що, якщо говорити про реформи у соціально-економічній та політичній сфері, щоб відповідати стандартам НАТО, то йдеться про Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

"По суті, вимоги, пропоновані в рамках Угоди про асоціацію та політичного блоку питань підготовки до членства в Альянсі, ідентичні. Тобто, наша ступінь готовності з політичної та соціально-економічної точки зору до вступу в Альянс буде визначатися ступенем готовності або рівнем виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС", - підкреслив Божок.

На думку Божка, питання інтеграції з НАТО дещо складніше, тому що також є блок оборонного і безпекового характеру.

"Країна, яка хотіла б в майбутньому стати членом Альянсу, вона повинна відповідати певним критеріям у секторі оборони і безпеки та в контексті рівня підготовки Збройних сил", - додав Божок.

Раніше повідомлялося, що Україна та НАТО домовилися до травня разом розробити Державну програму реформування Збройних сил України на період до 2020 року, яку на саміті альянсу у Варшаві представить президент Петро Порошенко

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.