Україна і НАТО до травня розроблять Держпрограму реформування ЗСУ

Неділя, 7 лютого 2016, 12:41

Україна та НАТО домовилися до травня разом розробити Державну програму реформування Збройних сил України на період до 2020 року, яку на саміті альянсу у Варшаві представить президент Петро Порошенко.

Про це повідомив виконуючий обов’язки глави Місії України при НАТО Єгор Божок, передає УНІАН.

Він нагадав, що, згідно з програмою президента "Україна 2020", українська армія має до 2020 року бути реформована за стандартами НАТО.

"Зараз для досягнення цієї мети ми спільно з альянсом розробляємо комплексну середньострокову Державну програму реформування ЗСУ на період до 2020 року. Розгорнутий план цього документу, написаний разом з радниками НАТО, які працюють в Україні, був представлений 21 січня начальником Генерального штабу тут, у штаб-квартирі НАТО й отримав схвальні оцінки", - зазначив Божок.

За його словами, наступним кроком буде розробка так званого стратегічного оборонного бюлетеню, яка вже завершується, цей документ має представити у штаб-квартирі НАТО на початку березня міністр оборони України Степан Полторак.

"На основі цього стратегічного оборонного бюлетеня до травня цього року – а це наші домовленості з НАТО – має бути розроблена Державна програма реформування ЗСУ на 2020 рок", - наголосив Божок.

В.о. глави місії також повідомив, що остаточно проект програми буде погоджено у травні на засіданні Військового комітету Україна-НАТО.

"Ми також сподіваємося, що під час заходів НАТО у Варшаві в липні цього року відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні. Крім політичної важливості, ми закладаємо в цей саміт серйозний практичний зміст", - зауважив він.

"Тобто, ми готуємося до того, що президент України на цьому саміті представить комплексну Державну програму реформування ЗСУ до 2020 року, розроблену, підкреслюю, у тісній взаємодії з НАТО, а за результатами Комісії Україна-НАТО альянс, як ми на це очікуємо, схвалить комплексний пакет допомоги Україні для розвитку її оборонних спроможностей", - зазначив Божок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.