Сейм Латвії затвердив новий уряд

Четвер, 11 лютого 2016, 13:58

У четвер  Сейм Латвії затвердив новий уряд під керівництвом представника Союзу "зелених" і селян (СЗК) Маріса Кучінскіса.

Про це повідомляє Delfi.lv.

До його складу увійшли 11 представників попереднього Кабінету міністрів. Вісім з них продовжать роботу на тих же посадах, а троє очолять інші міністерства.

Як зазначає видання, СЗК вперше після 11-річної перерви отримав посаду прем'єра. Крім Кучінскіса, партію у новому уряді представляють міністр оборони Раймонд Бергманіс, міністр фінансів Дана Рейзнієце-Озола, міністр охорони здоров'я Гунтіс Белевич, міністр зв'язку Улдіс Аугуліс і міністр землеробства Яніс Дуклавс.

"Єдність", порівняно з попереднім складом, втратила один пост і представлена міністром закордонних справ Едгаром Ринкевичем, міністром освіти і науки Карлісом Шадурскісом, міністром внутрішніх справ Ріхардом Козловскісом, міністром економіки Арвилом Ашераденсом, а також міністром добробуту Янісом Рейрсом.

Нацоб'єднання представляють міністр культури Даце Мелбарде, міністр юстиції Дзінтарс Расначс та міністр охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку Каспар Герхардс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий уряд Латвії підготує план відмови від російської мови у школах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.