За час конфлікту в Сирії МЗС евакуював звідти понад 850 українців

П'ятниця, 12 лютого 2016, 19:51

За час конфлікту в Сирії Міністерство закордонних справ України здійснило близько двадцяти етапів евакуації, в результаті яких з Сирії вдалося вивезти понад 850 українців.

Про це йдеться в коментарі речниці МЗС України Мар'яни Беци, опублікованому на Урядовому порталі.

"За час триваючого в Сирії конфлікту Міністерством закордонних справ було здійснено близько двадцяти етапів евакуації, в результаті чого з Сирії вдалося вивезти понад 850 українців.

Усі витрати, пов’язані з евакуацією наших громадян, окрім випадків їх повернення на Батьківщину за сприяння Міжнародної організації з міграції, брало на себе МЗС", - йдеться у коментарі.

Вона також зазначила, що МЗС прийняло рішення тимчасово евакуювати дипперсонал посольства України в Сирії до сусіднього Лівану у зв'язку з готовністю окремих держав антитерористичної коаліції почати наземну військову операцію в Сирії.

"Консульська допомога буде надаватися українським громадянам на регулярній основі, а український консул буде здійснювати регулярні відрядження в Дамаск в залежності від конкретної ситуації. Крім того, вирішення низки питань консульського характеру, буде покладено на почесного генерального консула України в Сирії", - повідомила Мар'яна Беца.

При цьому спікер МЗС зазначила, що "можливості консульського реагування щодо належного захисту наших громадян у країні, де йде громадянська війна, стають все більш обмеженими" і закликала українців утриматися від поїздок у Сирію до стабілізації ситуації в цій країні.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку із загостренням безпекової ситуації посольство України в Сирії тимчасово евакуюється до Лівану з 1 березня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.