Клімкін виступає за долучення Туреччини, Ради Європи для деокупації Криму

П'ятниця, 5 лютого 2016, 15:41

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступає за долучення Туреччини, Ради Європи та інших організацій до формату переговорів "Женева плюс" для деокупації Криму

Про це повідомляє УНІАН.

"Питання - чи турецькі представники можуть брати участь в обговоренні гуманітарної проблематики? Я вважаю, що можуть, що вони мають бути запрошені. Тому "женевський формат" як основа, вона зрозуміла, але, тим не менш, там мають бути і інші представники, або, наприклад, міжнародні організації", - наголосив Клімкін.

Міністр додав, що нещодавно представник генерального секретаря Ради Європи відвідав Крим.

"Якраз у понеділок (8 лютого) він приїде до мене обговорювати результати того, яким чином ми будемо далі просуватися із ідеєю постійного моніторингу в Криму", - наголосив Клімкін, додавши, що представники Ради Європи мають долучитися до формату "Женева плюс".

4 лютого Європарламент ухвалив резолюцію стосовно стану дотримання прав людини у Криму, в якій також підтримав ініціативу України зі створення нового формату перемовин про звільнення півострова.

"Європарламент вітає ініціативу України про створення міжнародного механізму переговорів з відновлення українського суверенітету над Кримом в форматі "Женева плюс", який повинен включати безпосередню участь ЄС, та закликає Росію розпочати переговори з Україною та іншими сторонами про деокупацію Криму, зняття торгівельного та енергетичного ембарго і скасування надзвичайного стану в Криму", – йдеться в резолюції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.