Грибаускайте хоче посилити міграційне законодавство

Понеділок, 15 лютого 2016, 14:55

Президент Литви Даля Грибаускайте пропонує встановити такий порядок, згідно з яким біженці, які часто порушують громадський порядок і закони, можуть бути вислані з країни.

Про це повідомляє Delfi.lt.

Також закон передбачатиме більш жорсткий порядок відновлення сімей.

Як уточнила радник президента Габія Григайте, коли мова йде про відновлення сімей, мають на увазі не тільки шлюб, але і зареєстроване партнерство, дітей, батьків, дідусів і бабусь.

"У таких випадках, коли будуть надавати притулок, буде встановлений точний порядок, потрібно буде заповнити все, і тільки в такому випадку буде дано право на відновлення сім'ї", - сказала Григайте.

За словами радника президента, це охоплює такі сфери, як засоби для проживання, місце проживання, страхування здоров'я, вимога прожити в країні два роки.

Також, за словами представника президента, переглянуть умови висилки біженців. 

"Це пов'язано в основному з тяжкими злочинами. Президент пропонує поправки, що дозволяють обговорювати можливість висилки і в тих випадках, коли скоюються злочини середньої тяжкості або легкі, але вони будуть повторюватися, наявність порушення громадського порядку", - сказала Григайте. 

Ці пропозиції будуть передбачені в законі про правове становище іноземців, поправки парламент Литви розгляне під час весняної сесії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.