Винищувачі США пролетіли над Південною Кореєю

Середа, 17 лютого 2016, 08:03

Чотири американські винищувачі F-22 в середу пролетіли над Південною Кореєю для демонстрації сили після нещодавнього запуску ракети Північною Кореєю.

Про це повідомляє Reuters.

Політ здатних уникати радарів винищувачів, які наразі базуються на японській Окінаві, є останнім із серії переміщення стратегічних військових об’єктів до Південної Кореї після того, як КНДР провела четверте ядерне випробування минулого місяця.

Південна Корея і Сполучені Штати заявили, що запуск ракети Північною Кореєю 7 лютого був здійснений в порушення резолюції Ради безпеки ООН.

У березні США та Південна Корея планують провести спільні військові навчання, які відбуваються щороку і тривають 8 тижнів. Очікується що цьогорічні навчання будуть найбільшими в історії.

У Південній Кореї наразі розміщено 28 тис. американських солдатів, власна армія країни становить 600 тис. осіб. Північна Корея має армію чисельністю в 1,2 млн. осіб.

Північна Корея вважає майбутні навчання підготовкою до війни, Сеул і Вашингтон стверджують, що проводять навчання заради захисту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські військові хочуть відправити новітню систему протиракетної оборони THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) до Південної Кореї "якомога швидше" з огляду на постійну зухвалу політику Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.