Франція готова покращити стосунки з РФ за відмову від "шампанського"

Четвер, 18 лютого 2016, 15:48

Франція прагне, щоб влада РФ заборонила російським виробникам використовувати назви "шампанське", "коньяк" і "кальвадос" для покращення двосторонніх відносин.

Як повідомляє Газета.ru, це питання обговорювалось на січневому засіданні російсько-французької ради з економічних, фінансових, промислових і торгових питань, що відбулася у січні 2016 року.

За інформацією видання, у відповідь Париж обіцяє докласти всіх зусиль, щоб з Росії зняли санкції.

"За підсумками засідання російсько-французької робочої групи Федеральній службі з інтелектуальної власності (Роспатенту) вже запропоновано провести дослідження щодо заборони російським виробникам використовувати назви "шампанське", "коньяк" і "кальвадос" на вимогу Франції", – цитує видання Любов Кирій, заступника керівника згаданого відомства.

Вона також повідомила, що наразі не ухвалено рішення щодо методології проведення дослідження і компанії, яка його буде проводити. Також поки що не підраховані збитки російській економіці.

Видання також відзначає, що свого часу Росія і Франція вже домовились про те, що для експорту при маркуванні латиницею назви "шампанське", "коньяк" і "кальвадос" використовуватися не будуть, замість них будуть ставити "ігристе вино", "бренді" і "кріплений сидр".

Маркування кирилицею для внутрішнього ринку вирішили залишити, однак зараз французи вимагають забрати і його.

У той же час, за словами віце-президента спілки виноградарів та виноробів Росії Леоніда Поповича, у Франції немає жодних законних підстав вимагати заборони позначень на кирилиці. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.