Португалія хоче прийняти 10 тис. мігрантів для покращення демографічної ситуації

Понеділок, 22 лютого 2016, 09:30

Влада Португалії висловила бажання прийняти до 10 тисяч мігрантів для того, щоб полегшити деяким країнам ситуацію з міграційною кризою і покращити демографію в окремих регіонах країни.

Про це повідомляє AFP.

Прем'єр Португалії Антоніу Кошта минулого тижня відправив листа до Австрії, Греції, Італії та Швеції з пропозицією прийняти 5 800 понад норму у 4 500, яка встановлена в межах квоти ЄС по розподілу мігрантів між країнами спільноти.

Кошта нещодавно розповів у Брюсселі, що Португалія має "подавати приклад", додавши при цьому, що він проти "Європи, яка закриє свої кордони від біженців".

Його коментарі перегукуються з тим, які він зробив на початку лютого у Берліні, коли він сказав, що це "несправедливо" переобтяжувати Німеччину такою великою кількістю мігрантів.

Як відомо, Німеччина прийняла більше мільйона шукачів притулку минулого року.

Проте мігранти не сильно прагнуть саме до Португалії, вони в основному намагаються потрапити до більш багатих країн Північної Європи.

Наразі Португалія прийняла лише 32 мігрантів, і посол цієї країни в Греції, Руї Альберто Терено, навіть відвідав грецький табір біженців для того, щоб агітувати мігрантів приїхати до Португалії. 

Влада Португалії планує за допомогою мігрантів заселити депресивні регіони країни, які були спустошені еміграцією з країни самих португальців.

Як відомо, майже півмільйона португальців залишили країну назавжди або тимчасово протягом останніх чотирьох років.

Показники народжуваності у Португалії найнижчі у Європейському Союзі.

Якщо нинішня тенденція збережеться, країна може втратити 20 відсотків свого населення до 2060 року, яке може зменшитися з 10,5 до 8,6 млн жителів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.