Польське видавництво зупинило продаж карти з "російським" Кримом

Понеділок, 22 лютого 2016, 19:15

Польське видавництво "Галілеос", яке  видало політичну карту Європи, у друкованій версії якої Крим вказано як територію Росії, прийняло рішення зупинити продаж карти та відповідним чином її відкоригувати.

Про це йдеться в повідомленні посольства України в Польщі на сторінці у Facebook.

"Завдяки оперативному втручанню Посольства польське видавництво "Studio PLAN"  (власник сайту Galileos.pl – Ред.) вибачилося за допущену помилку із неправильним зображенням Автономної Республіки Крим, прийняло рішення зупинити продаж карти та відповідним чином її відкоригувати",  -говориться в заяві дипломатичного відомства.

Як відзначили у посольстві, у понеділок вони отримали листа від директора видавництва з поясненнями та вибаченнями.

"Ми не мали на меті неправильне зображення територіальної приналежності Криму. Це була помилка, в якій я, як керівник видавництва, зізнаюся і хочу її виправити. Ми вже зупинили продаж неправильної карти із приєднаним до Росії Кримом. Зняли також цю карту у електронній версії",  -наголошує директор видавництва.

"Дякуємо за доречне зауваження і перепрошуємо за цю ситуацію. У вівторок, найпізніше в середу, на нашій сторінці в мережі Інтернет розмістимо наше спростування", - йдеться у листі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що польське видавництво "Галілеос" видало політичну карту Європи, у друкованій версії якої Крим вказано як територію Росії, а в електронній зазначено, що півострів є спірною територією.

Посольство України у Польщі звернуло увагу видавництву на те, що весь цивілізований світ визнає Крим територією України і наголосило на необхідності виправити помилку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.