У Києві відбудеться семінар НАТО щодо ризиків на кордонах України

Вівторок, 23 лютого 2016, 14:07

25-26 лютого у Києві відбудеться семінар "Подолання безпекових ризиків на кордонах України через кращі практики належного врядування", метою якої є поглиблення знань у питаннях різноманітних ризиків, що виникають у сфері безпеки та управління кордонами.

Захід організований польським  аналітичним центром "Інститут Костюшка" за підтримки НАТО, Центрального антикорупційного бюро та Митної служби Польщі й у співпраці з Українським інститутом публічної політики та фірмою Pentacomp.

На заході будуть обговорюватися такі теми як міграційна криза, гібридна війна в Україні та проблема корупції.

Організатори нагадують, що ефективна боротьба та протидія корупції - це умова для скасування віз до ЄС не тільки в контексті вимог, вказаних в останньому звіті плану дій з візової лібералізації (ПДВЛ).

"Проблема корупції стосується таких інституцій як Державна прикордонна служба України та Державна фіскальна служба України. Протидія цьому виклику має дуже вагоме значення особливо в контексті завершення процесу візової лібералізації між Україною та Європейським Союзом. Це також є умовою прогресу в справі євроатлантичної інтеграції держави і співпраці з НАТО та ЄС", - зазначають організатори.

 

У зв’язку з європейською міграційною кризою, деякі члени ЄС можуть протистояти зближенню з Україною, підкреслюючи, що її прикордонні органи не зможуть якісно співпрацювати з установами держав ЄС, тобто негативно впливатимуть на безпеку зовнішніх кордонів ЄС, що зараз є головним пріоритетом європейських урядів.

Метою заходу буде розроблення конкретних рекомендацій для українських інституцій. Дводенна дискусія за участю представників влади, вчених та недержаних організацій буде торкатися польсько-української співпраці у сфері збільшення компетенції прикордонної служби та зміцнення механізмів боротьби з корупцією.

На конференції будуть присутні в.о. глави Місії України при НАТО Єгор Божок та уерівник Офісу зв'язку НАТО в Україні Олександр Вінніков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: