ООН: закриття кордонів у Європі призведе до хаосу

Вівторок, 23 лютого 2016, 15:33

Закриття кордонів європейськими державами, серед яких Австрія, Словенія, Македонія викличе "подальший хаос і плутанину".

Про це заявив новий голова агентства ООН у справах біженців Філіппо Гранді під час візиту на грецький острів Лесбос, повідомляє AFP.

"Я дуже переживаю за новини, які ми отримуємо про збільшення закриття європейських кордонів вздовж Балканського маршруту, тому що це створить ще більший хаос і плутанину", - сказав Гранді.

Близько 8 тисяч біженців і мігрантів застрягли в Греції після того, як Македонія в неділю закрила прохід через кордон для афганців і посилила перевірки документів для сирійців і іракців.

"Це збільшить навантаження на Грецію, яка вже несе на своїх плечах дуже велику відповідальність в управлінні цими людьми, і це відбувається, коли ми, ще не маємо альтернативи", - сказав Гранді.

За його словами, програм ЄС щодо переселення близько 160 тисяч людей з Греції і Італії та інших держав-членів, є "занадто маленькою", а інша схема безпосереднього переселення біженців з Туреччини "ще не розпочалася".

"Тому... закриття кордонів або посилення контролю забирає легальну, безпечну альтернативу у біженців, і збільшить хаос", - сказав італійський дипломат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.