Екс-євродепутата від Румунії засудили до 3 років в'язниці за корупцію

Середа, 24 лютого 2016, 13:52

Колишнього євродепутата від Румунії Андріана Северина 23 лютого засудили до 3 років та 3 місяців тюремного ув'язнення за корупцію.

Про це повідомляє EurActiv.

Як відзначає видання,  обвинувачення проти Северина стосуються справи 2011 року, коли він як євродепутат від групи соціал-демократів погодився внести поправки до законодавства Єс в обмін на винагороду.

Журналісти британського видання  Sunday Times  вирішили перевірити євродепутатів та під виглядом лобістів зв'язалися з 60 з членів Європарламенту і запропонували гроші за внесення поправок.

Усі європарламентарі, окрім Северина, а також євродепутата від Словенії Зорана Талера та Ернста Страссера, відмовилися.

Після скандалу Страссер ат Талер склали свої депутатські повноваження, в той час як Северин, якого виключили з групи соціал-демократів, відбув свій термін на посаді євродепутата до кінця.

Пізніше, Страссер був засуджений до чотирирічного ув'язнення, а Талер до двох з половиною років позбавлення волі.

За даними румунської прокуратури, Северин погодився отримати  100 тисяч євро в обмін на внесення поправок до проектів законів ЄС в Європейському парламенті.

Екс-євродепутат заявляв, що телефонні записи, оприлюднені журналістами, містили маніпуляції. Він також заявив, що має намір оскаржити свій вирок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: