США підписали контракт на будівництво бази ПРО в Польщі

Середа, 24 лютого 2016, 14:02

Департамент оборони США підписав контракт вартістю $182 млн на будівництво комплексної системи протиракетної оборони в селищі Редзіково на півночі Польщі.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Будівництво бази протиракетної оборони на колишньому військовому аеродромі в Редзіково має завершитися до 9 квітня 2018 року.

Повідомляється, що в селищі вже з'явилися перші військові. Це співробітники Агентства із ПРО, ВМФ США, а також Інженерного корпусу армії США,  які братимуть участь у будівництві бази ПРО.

Контракт на будівництво бази ПРО в Редзіково є першим кроком по даному проекту. Інженерний корпус США готує окремий тендер на будівництво всієї супутньої інфраструктури.

У вересні минулого року повідомлялося, що будівництво військової бази в селищі Редзіково почнеться в 2016 році, а в 2018 році там будуть розміщені мобільні батареї з ракетами середньої дальності SM-3.

Угода про розміщення ракет була підписана між Польщею і НАТО в 2010 році з метою захистити країни НАТО від потенційної загрози балістичного удару з боку "країн-ізгоїв".

Раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що НАТО має будувати військову інфраструктуру на Сході, попри старі зобов’язання альянсу перед Росією.

Слід зазначити, що у Росії неодноразово заявляли, що розгортання американської системи протиракетної оборони є загрозою для російських сил ядерного стримування.

У Кремлі також заявляли, що РФ буде змушена вжити "адекватних заходів" на якомусь етапі розвитку систем ПРО США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.