Туреччина заявляє, що перемир'я в Сирії вигідне Асаду

Середа, 24 лютого 2016, 20:19

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що американо-російський план щодо припинення вогню у Сирії буде більше ніж вигідний президенту Башару Аль-Асаду.

Про це повідомляє Reuters.

"Заходу, США, Росії, Ірану, Європейському Союзу та Організації Об'єднаних Націй, на жаль, не вдалося постояти за честь людства. Навпаки, всі ці країни через власні розрахунки дозволили, прямо або побічно, вбивство майже півмільйона невинних людей силами режиму та тими, хто його підтримує", - сказав Ердоган.

"Якщо припинення вогню залежить від милості Росії, яка жорстоко напала на помірковану опозицію і підтримує Асада під приводом боротьби з "Ісламським державою", ми побоюємося, що загибелі невинних людей ніколи не припиняться", - додав він.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки та Російська Федерація оприлюднили спільну заяву щодо припинення вогню в Сирії із 27 лютого.

Згідно із документом, усі збройні формування, які мають бажання долучитися до мирного процесу, повинні до 12:00 за місцевим часом 26 лютого подати відповідні звернення представникам США або Росії.

Уряд Сирії у вівторок заявив про свою готовність погодитися на припинення бойових дій, яке не розповсюджується на ІДІЛ та пов’язаний з Аль-Каїдою Фронт аль-Нусра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.