Швейцарський банк UBS звинуватили у фінансовому шахрайстві в Бельгії

П'ятниця, 26 лютого 2016, 14:44

Бельгія в п'ятницю звинуватила швейцарський банківський гігант UBS у "серйозному і організованому" фіскальному шахрайстві для заохочення клієнтів шахраювати із податками, а також у відмиванні грошей.

Про це повідомляє AFP.

"Швейцарський банк підозрюється в безпосередній, а не через свій бельгійській підрозділ, роботі з бельгійськими клієнтами, яких намагалися переконати використовувати схеми, спрямовані на ухилення від сплати податків", - заявили у прокуратурі.

Звинувачення стосуються також злочинної діяльності, пов'язаної з "відмиванням грошей, незаконними діями в якості фінансового посередника в Бельгії, і серйозним і організованим фінансовим шахрайством".

У бельгійській прокуратурі відзначили, що висунення звинувачень стало можливим завдяки  "прекрасному співробітництву" з французькою владою

Минулого тижня французькі судді завершили розгляд звинувачень про те, що банк UBS та його місцевий підрозділ рекомендував клієнтам відкривати рахунки в Швейцарії, щоб уникнути податкових органів в період 2004-2012 років.

UBS був втягнутий в цілу низку подібних випадків, найбільш були помітні в США, де влада заявила, що банк дозволив клієнтам приховувати свої активи і доходи від податківця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: